Rozdělení dle obsahu cukru

Jeden ze způsobů jak rozdělit vína a sekty je dle obsahu cukru. Tento parametr nám může pomoci při výběru vhodného vína. Na láhvi naleznete vždy obsah zbytkového cukru a v tabulce níže naleznete o jaké víno se jedná.

 U vín

Obsah zbytkového cukru(g cukru / litr) Označení
4 g suché
4,1–12 g polosuché
12,1–45 g polosladké
více než 45 g sladké

U sektů

Obsah zbytkového cukru(g cukru / litr) Označení Synonymum
3 přírodně tvrdé brutnature
0–8 zvláště tvrdé extra brut
nižší než 15 tvrdé brut
12–20 zvláště suché extra sec
17–35 suché sec
33–50 polosuché demi-sec
více než 50 sladké doux
Nejlepší sklípky
Poslední recenze
Informace o novinkách
Uživatelské rozhraní
Hledat