Bacchus

Je to velmi populární odrůda nejen v Německu, ale také ve Velké Británii. V poslední době se rozšířila i v ČR. Víno je kvalitní za plného vyzrání, tělnaté a bohaté na extrakt s osobitým charakterem. Odrůdě se daří v těch nejnepříznivějších stanovištních podmínkách, nicméně vyžaduje plného vyzrání, aby se vyprodukovala tělnatá vína bohatá na extrakt s osobitým charakterem, pro který jsou její vína tak oblíbená.

Odrůda

Odrůdě se daří i v méně příznivých podmínkách. Roste středně bujně v raných měsících. Bacchus dozrává zhruba v polovině září. Plodnost odrůdy je střední 7 – 10 t.ha-1, cukernatost v moštu je 16 – 20° NM obsah kyselin je 8 – 11 g.l-1.

Jiné označení

Gf. 33-29-133

Původ odrůdy

Pojmenován po římském bohu vína. Vznikl křížením Sylvánského zeleného x Ryzlinku rýnského x Mülleru Thurgau Dr. Husfeldem ve výzkumné šlechtitelské stanici Geilweilerhof ve Falcku.

List

List má středně velký vrásčitý s výraznější žilnatinou. Řapík je kratší načervenalé barvy.

Hrozen

Hrozen je malý, kuželovitý a poměrně hustý s průměrnou hmotností hroznu kolem 110g. Bobule jsou malé až střední, kulaté a zelenožluté barvy. Dužnina je řídká lehce aromatické chuti.

Zapsáno

Není zapsána ve Státní odrůdové knize.

Nejlepší sklípky
Poslední recenze
Informace o novinkách
Uživatelské rozhraní
Hledat